Om act925

Visionen med act925 är att skapa smycken till både vardag och fest, smycken som älskas och används, smycken som betyder något extra. 

Ann-Charlotte Thörn designar och skapar sina smycken själv i egen verkstad - Stenungsund nära havet. 2014 gick startskottet med hos silversmed och mäster Ove Johansson. Det är framförallt skapandeprocessen och hantverket som är passionen. Det konstnärliga, när ett smycke växer fram är en härlig upplevelse. Inspirationen kommer dels från naturen dels i att ta befintliga symboler och göra till sina egna. 

Hennes ringar med handsågade hjärtan har spridit sig och blivit mycket uppskattade, kanske för att de kan kombineras i oändlighet och just symbolen - ett hjärta. Kvinnotecknet, som hamras och får sin fina form på arbetsbänken, eller varför inte ledkrysset som alla fjällvandrare är så välbekanta med. Tunna ringar och kraftiga ringar, halsband och örhängen växer fram på arbetsbänken. 

För att kunna möta kunder utanför verkstan har Ann-Charlotte även arrangerat flertalet större högkvalitativa marknader för konsthantverk & design där slöjdare, konstnärer, hantverkare, konsthantverkare, författare och designers medverkat, ställt ut och sålt sina alster.